06 Sep

Kinder-chocolademousse

En weer een hoor: de volgende Easy toet. De weken gaan zo snel! Dit is alweer de laatste easy-toet recepten die je zult zien verschijnen op woensdag, daarna stappen we over op de herfstgerechten! Al is het weer geloof ik al eerder overgestapt op de herfst, ik hou nog even stug vol hoor.
Deze easy toet ontstond geheel per ongeluk. De planning was eigenlijk een cheesecake maar het werd een mousse. Een hele lekkere, dat dan weer wel. Gelukkig was ‘ie ook simpel dus zo ontstond de nieuwe easy toet.

Ingrediënten

    Mousse

    • 14 kinder-reepjes
    • 100 ml slagroom
    • 300 gram mascarpone

    Topping

    • 2 bueno
    • 4 kinder-reepjes
    • 50 ml slagroom

    Bereidingswijze

    Mousse:

    Giet een klein beetje van de slagroom in een hittebestendige kom. Breek de kinderchocolade in stukjes en doe deze in dezelfde kom. Verhit dit dan au-bain marie (de hittebestendige kom boven een pannetje met kokend water). Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.


    Klop de mascarpone op een lage stand los. Voeg dan een beetje slagroom toe, klop tot deze is opgenomen en het geheel wat stijver wordt, voeg dan weer een beetje slagroom toe en herhaal het proces. Ga zo door tot alle slagroom met de mascarpone gemengd is.

    Het is belangrijk dat je dit beetje bij beetje doet omdat je mengsel anders waarschijnlijk gaat schiften.


    Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en mix nog even tot het geheel weer redelijk opstijft.

    Verdeel het dan over 3 tot 4 glaasjes. Zet even in de koelkast om op te stijven.


    Topping:

    Doe de room in een pannetje samen met de kinderreepjes. Zet op laag vuur totdat de chocolade gesmolten is. Blijf constant roeren. Het mengsel mag niet koken.

    Laat de chocoladeroom dan even afkoelen. Verdeel daarna over de glaasjes.

    Breek de bueno’s in 2 stukken en steek deze in de glaasjes ter decoratie.


    Tip: Ook zonder de topping is de mousse ontzettend lekker, en net iets sneller klaar! ;)


    Enjoy! Liefs,