04 Jan

Warme lava brownie met vanille ijs

Hello new year!

Heb jij nog goede voornemens voor 2017? Hebben deze voornemens iets te maken met niet meer snoepen!?
Gooi ze dan maar weer de deur uit want ik heb een mega lekker toetje voor jullie!

Deze warme, zachte lava brownie met vanille – ijs… god-de-lijk

Ingrediënten

    Brownie

    • 70 gram cacao
    • 100 gram bloem
    • 200 gram suiker
    • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
    • 1,5 thl vanille-extract
    • 250 gram boter
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 flinke thl bakpoeder
    • 150 gram chocolade
    • 5 eieren

    Optioneel

    • vanille- of slagroomijs

    Bereidingswijze

    Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 165 graden.


    Doe de eieren in een kom met de suiker en de donkerbruine basterdsuiker. Klop met een mixer 2 minuten op de hoogste stand totdat er een lichte schuimige massa ontstaat.


    Smelt de boter in een steelpannetje. Wanneer dit begint te smelten doe je de chocolade erbij. Blijf roeren totdat het geheel gesmolten is. Haal van het vuur en laat heel eventjes een beetje afkoelen.


    Voeg dan het vanille-extract, de suiker en het bakpoeder toe aan het eimengsel en mix dit erdoorheen.

    Giet langzaam het chocolade-botermengsel bij het eimengsel en blijf ondertussen mixen op een lage stand.

    Zeef dan de cacao en de bloem boven je kom en mix tot een glad geheel. Mix daarna nog even 2 minuten op de hoogste stand.


    Giet het geheel in de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.

    De buitenste randen zullen redelijk stevig zijn en in het midden zal de brownie-lava nog wiebelig zijn. Hij is dan wel gaar.


    Hij is warm het lekkerst! En dan natuurlijk met een bolletje vanille-ijs erbij... “Hallo hemel op aarde”


    Enjoy! Liefs,