17 Dec

Kokostaartje met rode vruchtjes

De eerste keer dat ik dit taartje maakte was om te vieren dat mijn schoonzusje na een jaar weer terug was in Nederland. Prompt daarna maakte iedereen dezelfde grap; voor zo’n taart ga ik ook wel een tijdje naar het buitenland; en is een weekje weg ook genoeg voor dit taartje!? Haha!

Later maakte ik deze taart nog een keer voor een collega. Ik had op dat moment zelf geen tijd om boodschappen te doen dus gelukkig was mijn moeder zo lief om dit voor me te doen. Dat was het moment dat ik erachter kwam dat mijn aantekeningen niet zo leesbaar zijn. Vol overtuiging wist ik zeker dat ik toch écht 300 gram kokos nodig had. Mama vond het nogal veel maar goed, na 3 keer na vragen ging ze er vanuit dat het dan toch maar zo was. Achteraf bleek ik 30 gram opgeschreven te hebben.. oeps. En die overige kokos tja, die ligt er nog steeds.
“Hint voor een komend recept”

Ingrediënten

    Cake

    • 95 gram poedersuiker
    • 65 gram cakemeel
    • 1 flinke thl bakpoeder
    • 1 thl vanille extract
    • 30 gram gemalen kokos
    • 100 gram suiker
    • Eiwit van 5 eieren

    Room

    • 300 ml slagroom
    • 100 ml kokosmelk
    • 3 scheppen suiker (suikerschepje)

    Garnering

    • 150 gram blauwe bessen
    • 150 gram aardbeien

    Bereidingswijze

    Cake lagen

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm van 18 cm in.


    Zeef de poedersuiker samen met het cakemeel en het bakpoeder minstens 3x. Zorg dat je dit ook écht doet anders gaat het klonteren en wordt je taart een harde vettige ronde plak! (waar je iemand mee zou kunnen verwonden als je er mee zou gooien; aldus mijn vriend)

    Mix in een andere kom de eiwitten en het vanille extract totdat er pieken beginnen te ontstaan in het mengsel. Voeg dan al kloppend, beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het geheel stijf is.

    Zeef dan telkens een deel van het cakemeel met poedersuiker boven het eiwit en spatel het er zachtjes doorheen. Doe dit totdat je alle cakemeel met poedersuiker er doorheen gemengd hebt.

    Voeg dan de gemalen kokos toe en spatel ook deze er zachtjes doorheen.


    Zet de cake ongeveer 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de cake daarna afkoelen voordat je de vorm verwijderd.


    Room

    Klop de slagroom een heel eind stijf. Voeg dan rustig de kokosmelk toe en klop nog even.


    Snijd de cake in 3 lagen.

    Doe een flinke laag slagroom en wat fruit op een stuk cake en leg dan de volgende laag erop. Ga zo door en eindig met een laag slagroom en fruit.

    Je kunt er eventueel nog wat poedersuiker overheen strooien.


    Probeer de tijd tussen het opeten van de taart en het maken van de room zo kort mogelijk te houden. Dit vanwege het snel teruglopen van de room.

    Eet de taart in ieder geval dezelfde dag nog op. Bewaar hem in de koelkast.


    Welcome home, zelfs al ben je maar een uurtje weggeweest <3 Liefs,