06 Apr

Eton mess met paaseitjes

Over anderhalve week is het Pasen! Ik ga waarschijnlijk brunchen, net zoals zo ongeveer heel Nederland. Origineel he!? Maar heerlijk, lekker eten en je snapt natuurlijk al dat ik het bakken van alles het leukste vind. Het liefst zo’n uitgebreide lunch met een toetje na… en dan later op de middag weer gewoon vrolijk aan de paaseitjes, koekjes, snoepjes etc. (sorry ben ik héél erg?)
Daarom, fan van zoete dingen als ik ben, trap ik de paasweken op bakeallday af met een toetje! Onder het motto: Life is short, eat dessert first. En mocht je het willen weten, ja ik heb daadwerkelijk eerst toetje gegeten en daarna pas mijn hoofdgerecht. En ja, dat beviel. Hihi. En nee, dat doe ik niet elke dag. ;)

Ingrediënten

    Meringue

    • 1 ei
    • 30 gram suiker
    • 15 gram poedersuiker

    Toetje

    • 125 ml slagroom
    • 5 thl suiker
    • 2 á 3 eetlepels frambozenjam
    • Handje frambozen
    • Handje blauwe bessen
    • 6 paaseitjes (chocolade)
    • 4 paaseitjes met suikerlaagje

    Bereidingswijze

    Meringues:

    Verwarm de oven voor op 150 graden.

    Ontvet een kom en je mixer, wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je eiwitten niet stijf worden. Scheid dan een ei en gebruik alleen het eiwit. Klop dit totdat je stijve pieken krijgt. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe en blijf ondertussen kloppen. Wanneer dit goed gemengd is voeg je al kloppend beetje bij beetje de poedersuiker toe. Wanneer de eiwitten stijf zijn, je kunt de kom dan op de kop houden, spuit je er kleine figuurtjes/rondjes/hoopjes van op een bakplaat.

    Bak de eiwitten dan in een half uur tot een uur gaar. Ze mogen van binnen nog een klein beetje zacht zijn dus ik zou voorzichtig even proeven.


    Toetje:

    Zorg dat je 2 glaasjes hebt waarin je de toetjes wilt serveren. Klop de slagroom stijf samen met de suiker, en hak de chocolade paaseitjes in stukjes.


    Begin met het scheppen van een laagje slagroom in allebei de glaasjes. Verkruimel daaroverheen wat van je meringues en schep er voorzichtig wat jam overheen. Voor een leuk “swirled” effect kun je dit eventueel nog een beetje roeren. Leg hier dan wat frambozen en blauwe bessen bovenop.

    Schep er daarna weer slagroom overheen. Herhaal hetzelfde met de meringues etc. totdat je glaasjes vol zijn of tot dat je ingrediënten op zijn.

    Eindig bovenop met in ieder glaasje 2 paaseitjes met suikerlaagje voor een vrolijk effect.


    Easy en snel vind je niet!? Happy easter :)


    Enjoy! Liefs,